Befaring til Ingierstrand bad i strålende høstvær

Foto:

Docomomo Norge arrangerte befaring til det nyrestaurerte badet 23. september. De 20 deltakerne fikk orientering av Docomomos leder Siri Skjold Lexau, samt Christian Ebbesen, Mette Værnes og Odd Are Prestegård fra Arkitektskap AS som fortalte om restaueringsarbeidet.

Ingierstrand bad ble fredet av Riksantikvaren 16. august 2012. Docomomo Norge spilte en viktig rolle i fredningsprosessen ved å utarbeide et privat fredningsforslag i 2001. Anlegget har blitt restaurert og gjenåpnet igjen i juni 2013.

Ingierstrand bad ble tegnet av arkitektene Øivind Moestue og Ole Lind Schistad, og er blant det ypperste av modernistisk arkitektur i Norge fra denne perioden. Anlegget som stod ferdig i 1933 består av stupetårn, restaurant, dansegulv, kontorbygg, omkledningspaviljon, rutsjebane, kiosk, store uteområder og parkeringsplass. Hele anlegget ble kjøpt av Oslo kommune i 1936 for å sikre Oslos befolkning tilgang på rekreasjonsområder ved Oslofjorden.

Restaureringsarbeidene er gjennomført i regi av Oslo kommune og har pågått over flere år. Dette har innbefattet restaurering av stupetårnet, administrasjonsbygget og dampskipsbryggen, i tillegg til Hovedrestauranten som det mest omfattende arbeidet, som ble avsluttet i mai 2013.

For Hovedrestauranten har prosjekteringsgruppen bestått av Høyer Finseth as, Arkitektskap AS, Erichsen & Horgen AS og Ing. Per Rasmussen. Arbeidene innebar en totalrestaurering med omfattende betongrehabilitering, overflatebehandlinger, restaurering av interiørelementer, rehabilitering av terrasser og inngangspartier. I tillegg ble det gjort forbedringer knyttet til tilgjengelighet og nytt produksjonskjøkken ble etablert og alle tekniske anlegg skiftet. I forbindelse med arbeidene ble det gjennomført omfattende dokumentasjonsgranskninger og fargeanalyser. Riksantikvaren deltok aktivt under hele prosjektet.

« Tilbake